DIICOT, percheziții de amploare la nivel național pentru destructurarea unor grupuri infracționale

Polițiștii și procurorii DIICOT participă joi la peste 58 de acțiuni operative pentru destructurarea unor grupuri infracționale organizate specializate în traficul de droguri, traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile și criminalitate informatică.

Potrivit IGPR, în cadrul operațiunii organizate la nivel național, peste 750 de polițiști de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii DIICOT, vor pune în executare peste 300 de mandate de percheziție domiciliară și peste 300 de mandate de aducere. Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate, începând cu anul 2018, la nivelul Poliției Române, sub coordonarea DIICOT.

„Astfel, perchezițiile efectuate la această dată au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în activități infracționale asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și depistarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor”, a transmis IGPR.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *