DNA anchetează decontarea unor lucrări de reparaţii și mentenanţă la aeronavele SMURD

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut miercuri 30 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar în care anchetează decontarea unor lucrări de reparaţii și mentenanţă a unor aeronave ale Ministerului de Interne, printre care şi cele ale SMURD.

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2019-2023, în legătură cu efectuarea și decontarea unor lucrări de reparații/ mentenanță a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale SMURD, arată DNA într-un comunicat de presă.

Prejudiciul estimat de procurori, la acest moment, se ridică la suma de aproximativ 23.200.000 lei. Potrivit unor surse citate de Agerpres, percheziții au loc și la Școala Superioară de Aviație Civilă din București.

În cursul zilei de 21 iunie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 30 percheziții pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care 14 se realizează la sediile a trei instituții publice, restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *