DNA descinde peste un om al lui Iohannis: Șeful IPJ Sibiu blocat cu anchetatorii în instituție! Este suspectat de abuz în serviciu și instigare

Surse judiciare transmit autorului acestui material că șeful IPJ Sibiu, chestorul de poliție Tiberiu Iulian Ivancea, s-ar afla în prezența ofițerilor și procurorilor DNA Alba, care au declanșat operațiunea într-un dosar de mare corupție în care oficialul ar fi vizat de fapte de abuz în serviciu dar și de instigare la această faptă.

Sursele arătate mai susțin că Ivancea ar fi un „protejat“ al lui Klaus Iohannis, președintele României, încă de pe vremea când Iohannis era primar al Sibiului. În cercuri restrânse s-ar discuta faptul că Klaus Iohannis l-ar susține în mod „nedescifrat” pe chestorul Ivancea a cărui numire în această funcție de altfel a fost semnată în timpul mandatului său.

Este despre „favoruri”…

În altă ordine de idei, sursele autorului susțin că în cazul lui Ivancea anchetatorii ar cerceta felul în care acesta folosea bunuri instituționale în interes personal dar și unele ordine date unora dintre subalterni. Totodată ar fi vizate în cadrul cercetărilor ce se fac și felul în care acesta ar fi acordat o serie de sporuri unor dintre subalternii săi, cei cărora le cerea „favoruri”.

În speță ar fi vizată și secretara chestorului Ivancea, iar ca fapte s-ar verifica inclusiv felul în care s-ar fi încercat distrugerea unor probe care aveau natura de a demonstra acuzațiile anchetatorilor DNA Alba.

Scurt profil profesional

Ivancea este singurul chestor al Sibiului, după „generalul lui Năstase” instalat la șefia IPCJ. Sursele precizate transmit că județul nu are populația suficientă pentru ca managementul IPJ să fie atribuit unui chestor de poliție. Astfel, susțin acestea ar fi o premieră calitatea acestuia în raport de demografia județului.

Cu toate acestea Tiberiu Ivancea ar fi fost „susținut” să ajungă chestor. Planul, transmit sursele citate, ar fi fost ca Ivancea să ajungă inclusiv șef al Poliției Române. Acestea nu pot explica însă unde a existat „blocajul” de vreme ce acesta a rămas în funcția de la IPJ Sibiu.

„Favoruri” de la șofer…

Sursele autorului mai precizează că una dintre fapte ar fi legată de felul în care Ivancea și-ar fi „gratulat” cu sporuri șoferul, subaltern din IPJ Sibiu, care ar fi răspuns ordinelor pretins abuzive și pretinselor instigări ale  acestuia.

Acestea nu pot preciza la acest moment despre ce fel de favoruri ar fi vorba dar susțin că totul ar fi fost temeinic documentat de către anchetatorii prezenți acum în biroul șefului IPJ.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *