DNA i-a trimis în judecată pe polițiștii rutieri care încasau șpăgi de la șoferii bogați din Capitală

Cei doi polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei, prinși când luau mită de la șoferi, au fost trimiși în judecată de către DNA. Unul e bănuit că ar fi luat șpagă 11.575 de lei și 405 euro, iar celălalt 12.975 de lei și 405 euro.

Procurorii DNA anunță, luni, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Pantea Andrei, la data faptelor comisar de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (60 de acte materiale), și a lui Olteanu Valentin, la data faptelor agent șef de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (62 de acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 7 martie 2023 – 27 aprilie 2023, Pantea Andrei și Olteanu Valentin ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata și sancționa cu amendă sau pentru a nu aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit (Pantea Andrei – în total 11.575 de lei și 405 euro, Olteanu Valentin – 12.975 de lei și 405 euro), de la mai mulți șoferi care ar fi încălcat regulile de circulație pe drumurile publice.

În 27 aprilie 2023, cei doi ar fi fost surprinși în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la cinci conducători auto suma totală de 2.550 de lei și 20 de euro.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *