DNSC: „În ziua de azi, protecţia datelor elevilor este vitală”

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a transmis că protecţia datelor elevilor este vitală, mai ales în contextul îjn care şcoala acţionează ca operator de date personale, gestionând informaţiile sensibile cu responsabilitate. De aceea, trebuie folosite aplicaţii şi platforme educaţionale sigure.

”În ziua de azi, protecţia datelor elevilor este vitală. Şcoala acţionează ca operator de date personale, gestionând informaţiile sensibile cu responsabilitate. Este necesar să înţelegem ce înseamnă datele personale ale elevilor şi să utilizăm aplicaţii şi platforme educaţionale sigure”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

Specialiştii apreciază că ne confruntăm cu provocările educaţiei online şi trebuie să reacţionăm ferm la cyberbullying.

”Reţelele sociale sunt gestionate cu grijă pentru a proteja elevii. Trebuie prioritizată securizarea datelor cu caracter personal pentru a crea un mediu de învăţare sigur. Pentru mai multe sfaturi privind siguranţa online a copiilor, vă invităm să parcurgeţi ghidul disponibil pe site-ul DNSC”, au mai transmis specialiştii.

Ghidul realizat  face distincţia între diferiţi termeni tehnici frecvent utilizaţi, dar prezintă şi recomandări pentru asigurarea siguranţei online pentru copii.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *