Doar 16% dintre români sunt de acord cu legalizarea drogurilor ușoare, 76% se opun – SONDAJ

Sub 20% dintre români consideră că drogurile ușoare ar trebui legalizate, arată un sondaj realizat de Avangarde în perioada 24-26 august și citat de G4Media.

La întrebarea „După părerea dumneavoastră, pentru ca instituțiile statului să controleze mai bine fenomentul, credeți că în România ar trebui să se legalizeze drogurile ușoare?”, 16% dintre respondenți au afirmat „da”, 76% – „nu”, 7% – „nu pot aprecia” și 1% – „nu răspund”.

Chestionați dacă știu pe cineva care consumă ocazional sau permanent droguri ușoare sau puternice, 21% au spus „da”, 66% – „nu”, 11% – „nu pot aprecia” și 2% – „nu răspund”.

La întrebarea dacă, în opinia lor, consumul de droguri în România e unul de amploare comparativ cu cel din alte țări, răspunsul predominant a fost „da”, procentele variind în funcție de grupa de vârstă:

Sursa foto: Avangarde / G4Media

Sondajul a fost realizat prin metoda interviului telefonic, pe 710 subiecți, cu o marjă de eroare de 3,4%. Acesta a fost făcut în perioada 24-26 august, după accidentul din 2 Mai în care un tânăr dependent de droguri, aflat și la volan sub influența substanțelor interzise, a lovit mortal cu mașina doi studenți.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *