Dosar DGA: Polițiștii din Cluj care cereau mită șoferilor, condamnați la închisoare

Doi polițiști din Cluj care cereau mită șoferilor pentru a închide ochii la infracțiunile săvârșite de ei au fost condamnați la închisoare cu executare de către magistrați. Tribunalul Cluj a dispus, în prima instanță, condamnarea polițiștilor la 5 ani și 3 luni de închisoare și 4 ani în regim de detenție, dar și se vor aplica și pedepse complementare. Ei sunt acuzați că au comis mai multe infracțiuni de luare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu, informează Cancan.

Agenții cereu șoferilor prinși că au comis o ilegalitate sume între 200 și 500 de lei. Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție au aflat că infracțiunile s-au petrecut timp de câteva luni, din mai în octombrie 2021.

Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, în perioada mai-octombrie 2021, cei doi agenți de poliție au pretins, primit și acceptat sume de bani cuprinse între 200 de lei și 500 de lei de la persoane care au comis abateri la regimul rutier pe raza județului Cluj, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv de a nu aplica sancțiuni contravenționale și de a atesta fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu prilejul întocmirii actelor de constatare a contravențiilor. Cercetările au fost efectuate de ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj, care au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Anchete, activitățile procedurale fiind coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.”, au transmis reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

În timpul desfășurării cercetărilor, față de cei doi agenție de poliție au fost dispuse măsuri preventive, dar și asigurătorii.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *