Element pentru rachetă căzut pe țărmul Mării Negre. Obiectul a fost ridicat de ISU Tulcea și predat MApN

O componentă a unei rachete, care ajută la propulsare, a fost scoasă la mal de valuri în zona Periboina – Săcele, fiind ridicată de pompierii constănţeni, care au precizat că nu prezintă niciun pericol. Obiectul va fi predat Ministerului Apărării Naţionale. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că duminică seară, echipajul pirotehnic din cadrul ISU  a fost solicitat să intervină pentru ridicarea unui element care se presupune a fi de muniţie, scos la mal de valuri, în zona Periboina – Săcele.

„La faţa locului, echipajul format din trei subofiţeri şi un ofiţer a identificat obiectul ca fiind booster de rachetă. Acesta a fost ridicat şi depozitat, iar, în cursul zilei de astăzi, va fi predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Obiectul nu prezintă niciun pericol, fiind vorba despre componenta care propulsează racheta”, a anunţat ISU Dobrogea.

Iniţial, componenta fusese prezentată de ISU ca fiind echivalentul motorului rachetei. Persoanele care găsesc elemente de muniţie au obligaţia să sune la 112, să anunţe primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *