Eșec de proporții al DNA: Au fost ACHITAȚI vameșii acuzați că luau șpagă la găleată

În anul 2012, procurorii DNA detonau o mare bombă și puneau în mișcare un mega-dosar privitor la vameșii de la Vama Siret. Concret, aceștia erau acuzați de contrabandă cu țigări, iar banii de mită erau strânși într-o găleată.

După un proces care a durat mai bine de opt ani, judecătorii Curții de Apel Suceava au decis achitarea în grup a vameșilor. Din cele 35 de persoane trimise în judecată, doar una singură, Cornelia Grumeza, a primit o condamnare de 5 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru dare de mită, informează GlasulSucevei. De asemenea, în ceea ce îl privește pe comisarul – șef Nelu Fediuc, fostul șef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret, procesul a încetat deoarece acesta a decedat. În motivarea deciziei, judecătorii menționează că „fapta nu există”.

La data de 28 aprilie 2014, procurorii Serviciului teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 35 de inculpaţi într-un dosar vizând contrabanda cu ţigări prin Vama Siret. 16 inspectori şi lucrători vamali în cadrul Biroului Vamal Siret – Achim Ortanţa, Boca Radu-Pamfil, Ceauşu Victor, Chirilă Laura-Gheorghina, Coroleucă Ernest-Dan, Coroliuc Simion, Lavric Adrian, Mureşan Lucian-Doru, Nechita Rodica-Lacrămioara, Oprescu Daniela, Robu Gheorghe, Schipor Nicu-Cezar, Şcladan Sorin-Constantin, Toma (Perhinschi) Mihaela, Tudor Ioan şi Zegrea Lucian Daniel – sunt achetaţi pentru infracţiunie de abuz în serviciu, luare de mită, fals intelectual şi folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *