Este posibilă o bază militară SUA în România? „Răspunsul este DA! Marea Neagă a fost neglijată și este un lac rusesc!”

Fostul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, a declarat pentru DefenseRomania că politica Statelor Unite în regiunea Mării Negre trebuie să se schimbe. Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România în perioada decembrie 2019 – februarie 2021, a explicat pentru DefenseRomania care ar trebui să fie politica de securitatea SUA în regiunea Mării Negre.

Potrivit ambasadorului Zuckerman, rolul României este unul crucial pentru echilibrul de securitate în regiune, țara noastră fiind unul dintre cei doi piloni din Flancul Estic al NATO, iar o bază militară SUA în România ar fi o variantă de luat în calcul.

„Răspunsul este ”da”, dar trebuie explicat acest lucru. Marea Neagră este o regiune strategică foarte importantă și eu am spus tot timpul că linia de apărare a Europei este axa Polonia – România. Din păcate, Polonia este mai avansată decât România, care trebuie să devină mult mai puternică nu doar militar, dar și economic”, spune fostul ambasador al SUA în România.

Adrian Zuckerman mai arată că – în termeni militari – Marea Neagă a fost neglijată, devenind un lac rusesc și aduce ca exemplu criza cerealelor, generată de blocada efectuată de navele Federației Ruse.

„Oriunde în lume, dacă un avion care pleacă din Ucraina ar fi amenințat de un avion rus, acest avion rus ar fi doborât și nu ar fi lăsat să amenințe comerțul aerian în spațiul internațional. În același fel, Rusia nu trebuie să fie lăsată să amenințe vasele din apele internaționale ale Mării Negre”, explică Adrian Zuckerman.

Avocat renumit în New York, ambasadorul Adrian Zuckerman s-a născut în România şi a imigrat în Statele Unite ale Americii la vârsta de nouă ani, împreună cu părinţii săi, Emil şi Aura. Diplomatul vorbeşte fluent limba română, fiind un bun cunoscător al realităţii din țara noastră. Adrian Zuckerman, un bun cunoscător al realităţii româneşti, a ocupat funcția de ambasador al SUA în România în perioada decembrie 2019 – februarie 2021, fiind nominalizat pentru acest post de preşedintele Donald Trump. În 2021, ambasadorul Adrian Zuckerman a primit Ordinul „Steaua României”.

Iubesc țara în care m-am născut și am fost binecuvântat să mă pot întoarce să ajut România să își realizeze potențialul măreț. Din prima zi a numirii mele ca Ambasador al Statelor Unite am jurat să fac tot ce îmi stă în putință să consolidez relația bilaterală dintre națiunile noastre mărețe, iar anul trecut am avut realizări extraordinare. (…) România și Statele Unite sunt cei mai buni prieteni – chiar suntem – și vom fi întotdeauna partenerul vostru”, declara atunci ambasadorul Adrian Zuckerman.

Spread the love

One thought on “Este posibilă o bază militară SUA în România? „Răspunsul este DA! Marea Neagă a fost neglijată și este un lac rusesc!”

  1. Când Băsescu a spus că Putin va face din Marea
    Neagră un lac rusesc, nu l-a băgat nimeni în seamă,
    nici măcar NATO. Acum s-au convins de ce e în stare
    acest criminal Putin. Avem nevoie ca de aer de o bază
    militară puternică NATO. Russia rămâne o amenințare, chiar dacă dispare Putin. Dacă în locul lui vine un descreierat cum e bucătarul Prigojin sau un general bolșevic ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *