Flota Rusiei dispune de 16 rachete Kalibr gata de lansare în Marea Neagră

Forțele Navale ale Ucrainei raportează, vineri, că Rusia menţine în Marea Neagră şase nave, dintre care trei sunt înarmate cu 16 rachete Kalibr – potrivit agenției UKRINFORM.

În Marea Mediterană, de asemenea, sunt şapte nave ale ocupanţilor ruşi, iar una dintre acestea este înarmată cu patru rachete de tip Kalibr. În Marea Azov au fost detectate două nave ruseşti, dintre care una are opt rachete Kalibr.

Vadim Skibiţki, șef adjunct al Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerului Apărării de la Kiev, a declarat că ruşii transferă rachete Kalibr în Crimeea de cel puțin două ori pe lună. „Acum, rușii sunt capabili să producă aproximativ 25 de rachete Kalibr pe lună, 35 de rachete Kh-101, două de tip Kinjal şi cinci rachete balistice Iskander-M” – a explicat oficialul GUR. Potrivit acestuia, „ruşii reușesc să importe componente pentru producția de rachete, în pofida sancțiunilor internaționale”.

Armata ucraineană a raportat că, în noaptea de 13 spre 14 mai, apărarea antiaeriană a Ucrainei a reușit să doboare mai multe drone și rachete de croazieră lansate de ruşi. Armata rusă a lansat drone Shahed-136/131 şi rachete Kalibr de pe nave aflate în Marea Neagră, precum și rachete de croazieră de tip Kh-101/Kh-555/Kh-55 din aeronave strategice Tu-95MS.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *