Flux intens de călători la punctele de frontieră. Aglomerație la granițele cu Bulgaria și Ungaria

Peste 382.000 de persoane, români și străini, au trecut prin punctele de frontieră ale României într-o singură zi, indicând o creștere semnificativă a traficului. Vineri, aproximativ 197.365 de persoane au intrat în România, inclusiv 17.587 cetățeni ucraineni, iar pe sensul de ieșire s-au înregistrat peste 185.135 de persoane. Se așteaptă creșteri ale traficului, mai ales la granița cu Bulgaria și Ungaria, în timpul sezonului estival.

Pentru a gestiona eficient fluxul mare de persoane și mijloace de transport, au fost luate măsuri pentru suplimentarea arterelor de control la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, precum și a personalului. Poliția de Frontieră menține legătura permanentă cu autoritățile de frontieră din Ungaria și Bulgaria pentru a coordona acțiuni comune, astfel încât formalitățile de control să fie efectuate cu promptitudine.

Cu toate că majoritatea participanților la trafic utilizează Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, Petea (de la granița cu Ungaria) și PTF Giurgiu (de la cea cu Bulgaria), se recomandă tranzitarea și prin celelalte puncte de frontieră existente pentru a evita aglomerațiile.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au constatat 67 de fapte ilegale, inclusiv 36 de infracțiuni și 31 de contravenții, comise atât de cetățeni români, cât și străini. Bunurile ridicate în vederea confiscării au însumat aproximativ 6.793.000 de lei.

În aceeași zi, au fost refuzați în intrarea în țară 16 cetățeni străini, care nu îndeplineau condițiile legale, și nu s-a permis ieșirea a 25 de cetățeni români din diferite motive legale.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *