Forțele Navale, prezente la Exercițiul multinațional „Eurasian Partnership MCM DIVE 23”

Scafandrii militari participă, în perioada 19-30 iunie, la Exercițiul multinațional „Eurasian Partnership MCM DIVE”, care se desfășoară în raioane maritime din largul țărmului României de la Marea Neagră și în portul militar Constanța. La exercițiul condus de Centrul 39 Scafandri participă peste 300 de militari români și 50 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Statele Unite ale Americii și Turcia.

„EP MCM DIVE 23” este desfășurat de Nava maritimă de sprijin și intervenție cu scafandri „Grozavul”, Nava rapidă de scafandri „Venus”, două remorchere de radă și port, două ambarcațiuni rapide de tip RHIB, specialiști de la Centrul de Analiză și evaluare a datelor pentru lupta antimină, de la Centrul de de Meteorologie și oceanografie, două detașamente de scafandri de luptă EOD (Explosive Ordnance Disposal), un detașament de scafandri de mare adâncime, o echipă de poliție militară și un elicopter IAR-330 Puma Naval, iar Forțele Aeriene Române participă cu un elicopter MEDEVAC de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, un elicopter IAR-330 și două avioane IAR-99.

Exercițiul „EP MCM DIVE 23” contribuie la creșterea nivelului de instruire în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate și contra minelor, precum și la consolidarea interoperabilității dintre forțele participante. Totodată, desfășurarea exercițiului are rolul de a dezvolta relațiile dintre Forțele Navale Române și militarii forțelor navale și gărzilor de coastă implicate în activitățile de instruire conduse de Centrul de Scafandri din Constanța.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *