Fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală, trimis din nou de DNA în judecată

Constantin Boşcodeală, fost primar al municipiului Buzău, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că, în calitate de edil, ar fi dispus plata a peste 3,3 milioane de lei de la bugetul local către două cluburi sportive care nu îndeplineau condiţiile legale pentru obţinerea finanţării, conform Agerpres. Potrivit sursei citate, procurorii din Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Constantin Octavian Boşcodeală, la data faptelor primar al municipiului Buzău, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

În rechizitoriul se arată că în perioada 2011 – 2013, Constantin Octavian Boşcodeală, în calitatea menţionată, ar fi încheiat cu două cluburi sportive câte un contract de asociere şi mai multe acte adiţionale şi, ulterior, ar fi dispus către acestea efectuarea de la bugetul local a unor plăţi în valoare totală de 3.361.700 lei, în condiţiile în care acele structuri sportive nu îndeplineau condiţiile legale pentru obţinerea finanţării.

„Prin demersurile arătate, inculpatul Constantin Octavian Boşcodeală a cauzat primăriei municipiului Buzău un prejudiciu în valoare totală de 3.361.700 lei, sumă ce constituie totodată un folos material necuvenit pentru cele două cluburi sportive”, arată anchetatorii.

DNA informează că Primăria municipiului Buzău a comunicat că se constituie parte civilă în cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Buzău cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

O condamnare la activ

Pe 1 martie 2016, magistraţii Curţii de Apel Braşov l-au condamnat definitiv pe Boşcodeală în dosarul „Gloria” la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi un termen de încercare de cinci ani, precum şi la pedeapsa complementară a interzicerii ocupării funcţiei de primar pe o perioadă de cinci ani.

Condamnarea a fost pronunțată după ce în perioada 2002-2008, edilul a acordat societăţii care deţinea echipa de fotbal Gloria Buzău suma de cinci milioane de lei, din bugetul local, şi a asigurat folosinţa gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislaţiei în vigoare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *