Frontiera și Garda de Coastă au descins peste traficanții de migranți: Acte false permise de muncă

Polițiștii de frontieră au desfășurat mai multe percheziții în București și Constanța într-un dosar de trafic de migranți. Doi cetățeni români sunt acuzați că au racolat persoane din Orientul Mijlociu și le-au obținut avize de muncă folosind documente false.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, două mandate de aducere, şi efectuează în continuare cercetări, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa într-un dosar de trafic de migranţi. În cauză, au fost vizate diferite locaţii de pe raza municipiului Bucureşti şi Constanţa”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

În urma percheziţiilor au fost descoperite telefoane mobile, laptopuri, harduri externe, sistem desktop PC, stick-uri de memorie USB care au fost folosite la săvârşirea faptelor, precum şi diverse.

Cei doi suspecţi, cetăţeni români, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la fals intelectual sub forma instigării şi complicităţii”, a mai precizat sursa citată de news.ro.

Poliţiştii de frontieră au adăugat că persoanele implicate sunt suspectate că au racolat cetăţeni ai unor state din Orientul Mijlociu, şi au obţinut avize de muncă prin prezentarea la Inspectoratul General pentru Imigrări unor înscrisuri false pe numele unor societăţi comerciale în cadrul cărora se atesta că urmează să fie angajaţi.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *