Grănicerii ucraineni au instalat un post de frontieră pe Insula Șerpilor. „Promitem că următorul va fi amplasat în Crimeea” – VIDEO

Detașamentul de grăniceri din Izmail a anunțat pe rețelele de socializare că „a restaurat justiția istorică”, instalând un post de frontieră pe Insula Șerpilor din Marea Neagră. În același timp, reprezentanții departamentului Ucrainei au promis că următorul post de frontieră va fi amplasat în Crimeea „eliberată”.

Autoritățile de la Kiev au decis să instaleze un post de frontieră pe Insula Șerpilor în locul celui precedent, care a fost distrus în timpul luptelor de anul trecut. După instalarea stâlpului postului, grănicerii ucraineni au susținut un discurs bombastic despre restabilirea dreptății istorice, anunțând că intenționează să amplaseze următorul post de frontieră pe teritoriul Peninsulei Crimeea, imediat ce acesta va fi eliberat de armata Ucrainei, la fel cum s-a întâmplat și cu Insula Șerpilor.

,,Militarii Detașamentului de grăniceri din Izmail, cu sprijinul deplin al Ministerului Apărării al Ucrainei, au restabilit justiția istorică: pe Insula Șerpilor a fost instalat un marcaj de frontieră. Următorul marcaj va fi amplasat în Crimeea noastră ucraineană, după ce va fi eliberată de către Forțele de Apărare ale Ucrainei”, a declarat un reprezentant al polițiștilor de frontieră.

Presa rusă a reamintit faptul că trupele ruse au părăsit Insula Șerpilor la sfârșitul lunii iunie a anului trecut. Potrivit reprezentanților Ministerului rus al Apărării, insula a fost lăsată ca un gest de bunăvoință pentru organizarea coridoarelor umanitare și exportul de cereale din portul Odesa. Ulterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că insula a fost eliberată de armata ucraineană.

Între timp, este posibil ca insula să devină din nou un obiect de interes pentru trupele ruse, întrucât acordul privind cerealele a fost anulat, iar perspectivele încheierii unui nou acord sunt foarte vagi, întrucât Occidentul nu intenționează să îndeplinească condițiile impuse de partea rusă. În consecință, este foarte posibil ca noul post de frontieră de pe insulă să nu reziste prea mult timp. 

Deținută prin rotație de Ucraina și Federația Rusă, Insula Șerpilor a fost părăsită de ambele părți din cauza pierderilor mari și inutile înregistrate pe aceasta. Periodic, reprezentanți ai Ucrainei, între care s-a aflat chiar președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, au debarcat pe insulă cu diverse ocazii, însă șederea acestora a fost foarte scurtă, din cauza riscurilor existente.

La rândul său, partea rusă execută lovituri cu rachete și bombe de aviație, pentru a distruge urmele lăsate de reprezentanții ucraineni pe insulă. Probabil că, această situație va continua până când balanța va fi înclinată în favoarea uneia dintre părți. În mod evident, partea rusă și-ar dori să revină pe Insula Șerpilor, însă acest lucru nu va fi posibil decât după închiderea accesului Ucrainei la Marea Neagră, prin preluarea regiunilor Nikolaev și Odesa.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *