Hacker român, anchetat de FBI. Ar fi atacat mai multe baze de date din Florida

Un hacker din Cluj este anchetat de FBI, după ce a atacat mai multe baze de date ale unor firme din Florida. Românul ar fi fost membru dintr-un grup de hackeri format din polonezi, canadieni, dar și indivizi vorbitori de limba rusă.

Țintele acestora erau mai multe companii din Statele Unite, având ca scop obținerea accesului neautorizat la sistemele informatice. Grupul de hackeri criptau datele firmelor și le cereau victimelor să plătească o sumă de bani pentru decriptarea acestora, în caz contrar le vor face publice.

Aproximativ 400 de victime au căzut în plasa hackerilor, printre care și instituții importante precum primării, spitale de urgență, colegii și universități, conform FBI. În total, firmele au plătit răscumpărare aproximativ 5.000 de bitcoin.

Românul cercetat în acest dosar a negat toate acuzațiile, aducând ca explicații faptul că nu a fost niciodată în Statele Unite ale Americii. Chiar dacă a pledat nevinovat, Curtea de Apel Cluj a admis cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii, potrivit antena3.ro.

Dacă va fi găsit vinovat, hackerul român riscă o pedeapsă între 5 și 20 de ani de închisoare, fiind acuzat de participarea la o conspirație de fraudă prin sisteme informatice.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *