Îmbogățirea este… ȚEAPĂ: DNSC dezvăluie cele mai frecvente înșelătorii de pe internet

Specialiştii în securitate cibernetică avertizează asupra pericolului pe care-l reprezintă postările de pe reţelele de socializare care promovează false oportunităţi de investiţie sau câştig rapid. „Atenţie la postările de pe reţelele de social media care promovează false oportunităţi de investiţie sau câştig rapid. Odată ce accesează link-ul promovat, utilizatorii sunt redirecţionaţi către pe site-uri de phishing care copiază identitatea vizuală a unor instituţii de presă din România”, au transmis, vineri, specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

Specialiştii afirmă că aceste site-uri sunt controlate de infractorii cibernetici. Mai mult,  datele introduse aici ajung în posesia atacatorilor, dacă potenţialele victime furnizează informaţii sensibile. Specialiştii transmit o serie de recomandări: Analizaţi cu atenţie informaţiile culese din mediul online:

Verificaţi mereu sursa informaţiei precum şi adresa site-urilor pe care le vizitaţi, înainte de a acţiona.

Dacă o ofertă sună prea bine ca să fie adevărată, atunci probabil este o capcană.

Atenţie la apelurile sau mesajele care vă îndeamnă să faceţi anumite acţiuni online precum furnizarea de date, abonarea la anumite servicii sau deschiderea unor conturi noi! Raportaţi astfel de postări, precum şi paginile de social media care le promovează pentru fraudă (scam).

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *