Începe încă un scandal de corupție în Poliție: Agenți suspectați de luare de mită și abuz în serviciu

Patru dintre cei cinci poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu şi reţinuţi în primă fază au fost inculpaţi în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. Toţi cei patru au fost plasaţi sub control judiciar şi nu mai au voie să desfăşoare activitatea de agent de poliţie rutieră

„După coroborarea probelor s-a conturat suspiciunea rezonabilă că patru dintre persoanele cercetate au săvârşit infracţiuni de corupţie în legătură cu funcţiile publice deţinute, respectiv agenţi de poliţie rutieră în cadrul Poliţiei municipiuluiCodlea, iar ca urmare a acestui fapt a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de ei şi li s-a adus la cunoştinţă actul de inculpare în prezenţa unui avocat”, a anunţat, vineri după amiază, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Plasați sub control judiciar

Vineri, toţi cei patru au fost plasaţi sub control judiciar, stabilindu-se printre obligaţii şi aceea de a nu desfăşura activitatea de agent de poliţie rutieră în legătură cu care ar fi săvârşit faptele pentru care sunt cercetaţi. În dosar au fost audiate de persoane. Iniţial, ancheta a vizat şase poliţişti de la subunităţile Codlea şi Ghimbav. Cinci dintre ei au fost reţinuţi şi patru sunt inculpaţi.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *