Industria de Apărare, la un pas de PRĂBUȘIRE: Cum s-au „evaporat” armamentul și muniția din România, după 1989! Importăm până și praf de pușcă rusesc

Industria de Apărare din România s-ar afla pe un butoi cu pulbere. Este declarația unui fost consilier al Ministrului Apărării, relatează Realitatea PLUS. Un general al Armatei Române avertizează că industria de apărare din România stă pe un butoi de pulbere. Practic, dacă până la Revoluția din 1989, țara noastră fabrica și exporta diverse tipuri de armament, acum se află în poziția în care importă chiar și praf de pușcă rusesc, spun specialiștii.

Generalul în rezervă Cristian Barbu mai spune că România avea parteneriate la nivel mondial cu Africa și țări asiatice, dar între timp ar fi avut loc o involuție.

Îmi aduc aminte că erau seri, nopți întregi când încărcam muniție pentru Irak. Acum, importăm până și praf de pușcă, inclusiv din Serbia, produs în unele cazuri chiar în Rusia. În schimb, fabricile de la Făgăraș și Victoria, unde produceam noi pulberi, au fost lăsate de izbeliște”, a spus general (r) Cristian Barbu.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și când vine vorba despre prăbușirea platformei chimice Nitramonia Făgăraș. Aceștia sunt de părere că situația dezastruoasă de la platformă este rezultatul mai multor factori.

Uitați și ultimul exemplu, al ultimului director general al Romarm, Gabriel Țuțu, care, în cei aproximativ trei ani în care a deținut acea funcție, nu a avut timp să vină măcar o dată până în fabrică …. Dar, ce să vezi, s-a considerat un director puternic, deoarece în tot acest timp a trimis pe aici, pe la Făgăraș, nu mai puțin de cinci secretari de stat și trei miniștri ai Economiei” – Lucian Cupu, președintele Sindicatului Liber Nitramonia Rompiro.

Specialiștii mai spun că situația României este una delicată, pentru că în prezent depindem 100% de importuri. Astfel, oricât de performantă ar fi tehnica militară, muniția care lipsește reprezintă o adevărată problemă. 

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *