Întâlnire a lui Tîlvăr (MApN) cu ambasadorul Statului Qatar la București

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, l-a primit joi, 2 februarie, la sediul MApN, pe ambasadorul Statului Qatar la București, Osama Yousef A.A. Alqaradawi.

Pe timpul întrevederii au fost abordate subiecte care au vizat, în principal, stadiul și perspectivele relaţiilor de cooperare bilaterală în domeniul apărării, inclusiv din perspectiva Qatarului ca stat partener al Alianței Nord-Atlantice, dar şi prin prisma altor formate internaţionale la care România este parte. Astfel, a fost evidențiat interesul reciproc pentru dezvoltarea cadrului juridic existent între cele două state, precum și pentru identificarea unor domenii de interes comun care să contribuie la creșterea nivelului cooperării bilaterale, având în vedere atât valorificarea eficientă a resurselor, cât și o raportare coerentă și concretă la provocările mediului de securitate internațional. De asemenea, în cadrul discuțiilor, ministrul apărării naționale a evidențiat implicarea și eforturile României pentru sprijinul multidimensional acordat Ucrainei.

La finalul întrevederii, cei doi oficiali și-au exprimat angajamentul de continuare a dialogului politico-militar în scopul dezvoltării cooperării în domeniul apărării.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *