Intervenţii ale pompierilor în mai multe județe. Vântul puternic a smuls acoperişuri

Echipe de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj intervin, joi, în mai multe zone din judeţ, pentru îndepărtarea copacilor doborâţi de vânt, în timpul unei furtuni care a durat aproximativ o oră. În oraşul Gherla, rafalele de vânt au smuls un acoperiş, o situaţie similară înregistrându-se în localitatea Livada. Şi în judeţul Bistriţa-Năsăud rafalele au doborât copaci şi stâlpi care susţin reţeaua de alimentare cu energie electrică. Vântul puternic a provocat pagube şi în zona Moldovei, în judeţe precum Harghita, Suceava şi Neamţ, potrivit news.ro.

Una dintre zonele afectate furtună, în judeţul Cluj, este drumul naţional 1, la ieşirea din Huedin, unde vântul puternic a rupt un copac, acesta căzând pe carosabil.  Şi drumul judeţean 107 este blocat, între Someşu Cald şi Mărişel, după ce mai mulţi arbori s-au prăbuşit pe carosabil. La faţa locului intervine Punctul de Lucru Floreşti. În paralel, pompierii de la Detaşamentul 1 Cluj-Napoca se află în localitatea Măcicaşu, comuna Chinteni, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, iar Detaşamentul 2 Cluj-Napoca intervin pe DJ107R, între Făget şi Ciurila, pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil.

Rafalele de vânt au smuls, de asemenea, două acoperişuri. În comuna Livada un acoperit a fost luat de vânt şi a căzut pe o şosea, iar la Gherla, pe strada Alexandru Vlahuţă, un acoperiş a fost luate de asemenea de vânt.

În judeţul Bistriţa Năsăud, vântul a doborât zeci de copaci şi stâlpi de susţinere a energiei electrice. Pe strada Împăratul Traian din municipiu, rafalele au luat pe sus un acoperiş, care a căzut pe o staţie de autobuz, iar pe strada Constantin Roman Vivu un copac a căzut, blocând intrarea într-un magazin. Pompierii bistriţeni au intervenit de asemenea pe lacul Colibiţa pentru a recupera mai multe persoane care s-au răsturnat cu o barcă şi pentru a recupera două persoane aflate pe o hidrobicicletă.

În judeţul Neamţ, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil în comunele Borca şi Farcaşa, iar în municipiul Piatra Neamţ bucăţi de tablă smulse dintr-un acoperi au căzut peste mai multe autoturisme.

În judeţul Suceava, pompierii intervin pentru tăierea şi îndepărtarea unor arbori doborâţi de vânt în Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Dorna Cândrenilor, Dorna Arini, Dornişoara, Coşna, Rădăuţi, Iaslovăţ, Clit, Iacobeni, Volovăţ, Buneşti, Pătrăuţi şi municipiul Suceava.

În Harghita şi Mureş, mai mulţi copaci au căzut pe DN 15, la periferia localităţilor Borsec şi Lunca Bradului, dar şi pe DN 12, la intrarea în localitatea Lacul Roşu.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *