Întrevedere a ministrului Tîlvăr cu ambasadorul Statului Israel la București

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit vineri, 10 februarie, la sediul MApN, vizita ambasadorului Statului Israel la București, Reuven Azar. Pe parcursul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda curentă de securitate, precum şi principalele repere ale cooperării în domeniul apărării atât în format bilateral, cât și NATO și UE.

Astfel, au fost trecut în revistă stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării și perspectivele de colaborare în viitor. În acest context, a fost evidențiată relaţia fructuoasă cu forţele armate israeliene, fiind exprimat interesul părții române pentru dezvoltarea cooperării în domeniul instruirii în comun, precum și la nivelul forțelor aeriene, navale sau al medicinei militare. A fost subliniat, de asemenea, dialogul bilateral politico-militar, amintindu-se vizita oficială a ministrului apărării naționale în Statul Israel, în anul 2022.

Ministrul apărării naționale a apreciat rolul activ al Israelului din perspectiva de partener în cadrul Dialogului Mediteraneean al NATO și a subliniat sprijinul pentru consolidarea relațiilor Statului Israel cu Uniunea Europeană.

În încheiere, cei doi oficiali și-au exprimat angajamentul pentru continuarea aprofundării relaţiilor de cooperare bilaterală atât la nivel înalt, cât și la nivel de experți.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *