Întrevedere a ministrului Tîlvăr (MApN) cu ambasadorul Republicii Coreea la Bucureşti

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut joi, 17 august, la sediul Ministerului Apărării Naționale, o întrevedere cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Coreea în România, Kap-Soo Rim.

Agenda discuțiilor a cuprins aspecte de actualitate vizând situația de securitate din proximitatea României, în contextul războiului în desfășurare din Ucraina, respectiv din regiunea Indo-Pacific. De asemenea, au fost abordate perspectivele cooperării româno-coreene în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două state și din perspectiva Republicii Coreea ca partener global al Alianței Nord-Atlantice.

Cei doi oficiali au evidențiat calitatea dialogului politico-militar, având ca repere vizitele la nivel de ministru al apărării din anul 2022, precum și deschiderea pentru cooperarea în domenii precum educația militară sau instruirea în comun.

În context, partenerul extern a subliniat importanța Conferinței de cooperare a industriilor de apărare din România și Republica Coreea ce a avut loc în luna iulie a.c.

Din perspectiva aliată, a fost apreciată importanța partenerilor din regiunea Asia-Pacific, precum și potențialul de cooperare în acest cadru. Totodată, au fost evidențiate contribuțiile în comun la misiunile de pace sub umbrela ONU.

În încheiere, ministrul Tîlvăr și ambasadorul Rim au agreat necesitatea menținerii unui dialog constant, în sprijinul implementării cât mai eficiente a proiectelor comune în domeniul apărării, asumate atât în context bilateral, cât și multinațional.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *