Întrevedere a secretarului de stat al Apărării cu experți ai Atlantic Council

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut miercuri, 7 iunie, la sediul MApN, o întrevedere cu delegația Black Sea Task Force.

Grupul este format din experți din cadrul programului Transatlantic Security Initiative al Scowcroft Center for Strategy and Security, Atlantic Council și din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

Agenda discuțiilor a cuprins teme precum situația de securitate din regiunea Mării Negre în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina, eforturile de modernizare a armatei, precum și prioritățile României în perspectiva Summit-ului NATO de la Vilnius. Secretarul de stat a evidențiat modul în care România, la nivelul politicii de apărare, se raportează la importanța strategică a regiunii Mării Negre, acesta fiind un obiectiv extrem de important pentru securitatea transatlantică. Oficialul român a subliniat că înțelegerea provocărilor generate de contextul de securitate extrem de volatil și modul de abordare al acestora reprezintă o prioritate pentru stabilitatea regională și necesită o colaborare consolidată cu aliații și partenerii.

Secretarul de stat Cojocaru a apreciat eforturile administrației americane pentru elaborarea unei Strategii de securitate a SUA pentru Marea Neagră, punctând importanța demersurilor realizate la nivelul Congresului. În context, a evidențiat importanța efortului grupului de experți ai Atlantic Council în a cunoaște, prin intermediul unei vizite în teren, realitățile de securitate din regiune, prin interacțiuni directe cu factorii responsabili din România.

Scopul Black Sea Task Force este de a analiza și a propune recomandări în vederea creșterii securității și stabilității în regiunea Mării Negre.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *