Întrevedere a secretarului de stat Cojocaru cu vice-ministrul industriei pentru apărare din Azerbaidjan

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale, Simona Cojocaru, a primit marţi, 23 mai, la sediul MApN, vizita de curtoazie a vice-ministrului industriei pentru apărare din Azerbaidjan, Vugar Mustafayev. Întrevederea a reprezentat o bună ocazie pentru evidențierea nivelului bun al cooperării româno-azere în domeniul apărării, prin prisma parteneriatului strategic dintre cele două state și inclusiv în contextul împlinirii, în anul 2022, a 30 de ani de relații diplomatice româno-azere.

În context bilateral, au fost evidențiate activitățile pe palierul educației militare și deschiderea pentru identificarea de oportunități de relaționare și în alte domenii, precum cooperarea în domeniul industriei de apărare.

Secretarul de stat a exprimat deschiderea părții române pentru valorificarea cât mai eficientă a parteneriatului strategic dintre cele două țări, prin capitalizarea oportunităților de dezvoltare a cooperării în diverse domenii specifice sectorului apărării.

În încheiere, ambele părți au apreciat ca binevenit și oportun dialogul bilateral, exprimând încrederea în perspectiva dezvoltării proiectelor comune în domeniul apărării, asumate atât în context bilateral, cât și multinațional.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *