Întrevedere a secretarului de stat Simona Cojocaru cu directorul Centrului Satelitar al UE

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut joi, 18 mai, la sediul MApN, o întrevedere cu ambasadorul Sorin Ducaru, directorul Centrului Satelitar al Uniunii Europene (SatCen) și cu Louis Tillier, directorul adjunct.

În cadrul discuțiilor au fost abordate modalitățile concrete de continuare a cooperării dintre Ministerul Apărării Naționale și SatCen, precum și perspectivele de dezvoltare, inclusiv în contextul evoluțiilor pe palier tehnologic. A fost reliefat rolul esențial al noilor tehnologii în susținerea misiunii centrului de a adresa în mod eficient provocările emergente la adresa securității.

Directorul  Sorin Ducaru a salutat contribuția României la eforturile Centrului, fiind evidențiată și participarea experților români în cadrul activităților desfășurate sub egida SatCen.

Cu acest prilej, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale a felicitat SatCen la împlinirea a 30 de ani de la înființare și a evidențiat rolul din ce în ce mai important al produselor sale în cadrul arhitecturii de securitate europene. Totodată, a susținut un rol mai ambițios al centrului satelitar, subliniind faptul că țara noastră este un beneficiar important al produselor și serviciilor de imagistică geospațială puse la dispoziție de SatCen.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *