Iohannis se declară „extrem de mulțumit” de activitatea lui Hellvig la SRI

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că demisia șefului SRI, Eduard Hellvig, nu a fost generată de o conjunctură politică sau de presiuni, ci a fost bazată pe o decizie personală. Iohannis spune că a fost extrem de mulțumim de activitatea lui Hellvig. Din motive personale, a decis să se retragă. Eu am fost foarte mulțumit de colaborarea cu domnul Hellvig. L-am decorat, iar în continuare vom găsi un alt candidat, a declarat președintele, din Lituania, de la summit-ul NATO.

Eduard Hellvig a demisionat recent din funcția de director al Serviciului Român de Informații. Șeful SRI este membru al CSAT.

Prin urmare pot să închei etapa de viață pe care am parcurs-o în fruntea Serviciului Român de Informații. Încheierea mandatului meu este o decizie pe care am discutat-o deschis în ultimele săptămâni cu președintele României”, a spus Hellvig.

„Este o cutumă greșită la noi că cei care dețin funcții de putere să nu plece din ele decât în ultima clipă, eventual forțați. Majoritatea celor care dețin puterea nu renunță la ea când își îndeplinesc obiectivele, din diverse motive. Personal cred că este nevoie de un asemenea pas, este un gest de sănătate democratică”, a afirmat Hellvig.

Pietrificarea în funcție nu este bună, poate conduce la setarea obiectivelor greșite, la pierderea conractului cu realitatea socială”, a adăugat acesta.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *