Jaf în 60 de secunde în Sebeș: Unul dintre autori, prins din cauza unei bucăți de latex

Un bărbat din Orăștie a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare în instanță pentru jaf dintr-un magazin de electrocasnice din Sebeș, care a avut loc acum cinci ani. Potrivit Alba24.ro, într-un interval de doar 60 de secunde, individul, însoțit de un alt complice, a reușit să sustragă zeci de telefoane mobile în valoare de peste 35.000 de lei. Deși era mascat și purta mănuși chirurgicale, a fost descoperit datorită unei bucăți de latex. Identitatea complicelui său rămâne un mister și în prezent, nefiind dezvăluită de polițiști.

Jaful a avut loc pe data de 4 iunie 2018, într-un magazin de electrocasnice din Sebeș. Doi bărbați au reușit să intre în magazin după ce au forțat sistemul de închidere al celor două uși culisante.

„După pătrunderea în magazin, cele două persoane s-au deplasat la o vitrină în care se aflau mai multe cutii cu telefoane mobile de diferite mărci, unde, prin aplicarea mai multor lovituri cu obiectul contondent (bâtă/topor) au distrus sistemul de închidere-asigurare al acesteia și au spart geamul”, se arată în motivarea instanței.

Potrivit anchetatorilor, într-un interval de doar 60 de secunde au fost sustrase 32 de cutii conținând telefoane mobile de diverse mărci. Valoarea totală a prejudiciului este estimată la 35.391,76 lei. Deși era echipat cu o mască pe față și mănuși chirurgicale, unul dintre autori a comis o eroare fatală care a dus la descoperirea sa: în timpul jafului, una dintre mănuși s-a rupt, iar polițiștii criminaliști au găsit o bucată de latex la locul faptei, conform sursei menționate.

„A fost identificată o încuietoare metalică aparținând vitrinei, iar pe suprafața acesteia a fost identificată o bucată de material cauciucat/plastic (latex) de culoare albastră, provenind de la o mânușă chirurgicală (folosită de către autori la comiterea faptei)”, spun magistrații.

În cadrul audierilor, polițiștii au reușit să identifice un bărbat din Orăștie ca fiind implicat în jaful, pe baza amprentei găsite la locul faptei. Cu toate acestea, bărbatul nu a putut oferi detalii despre partenerul său de jaf. El le-a declarat anchetatorilor că l-a întâlnit în Gara CFR Orăștie și că s-au pus de acord să comită jaful. După cinci ani de la incident, bărbatul prins a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru furt calificat. În plus, el trebuie să plătească suma de 35.391,76 lei, reprezentând valoarea bunurilor sustrase de către inculpat. Decizia Judecătoriei Sebeș nu este definitivă și poate fi supusă apelului.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *