Jale! SNPPC: 30% din candidații la școlile de poliție NU au trecut proba fizică

30% din candidații la școlile de poliție nu au trecut proba fizică, iar sindicaliștii trag un semnal de alarmă, că s-ar putea ca la final să fie mai puțini candidați decât locuri.

În ultima perioadă, am tras, public, mai multe semnale de alarmă referitoare la atractivitatea, în scădere dramatică, faţă de anii anteriori, vizavi de instituţiile de formare profesională iniţială poliţieneşti şi militare, pe fondul predicitibilităţii tot mai precare în cele trei sisteme de referinţă care definesc interesul oricărui tânăr ce îşi doreşte să îmbrace uniforma statului: sistemul carierei, sistemul salarizării şi sistemul de pensionare”, au transmis, luni, reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual evidențiază că a scăzut concurența la concursurile de admitere în școlile de profil, la ultimele sesiuni.

Trierea care se organizează anterior probei scrise, constând în probele sportive şi psihologice, cu caracter eliminatoriu, reduce şi mai mult numărul candidaţilor care ajung să susţină probele finale. Un trist adevăr: în ultimele zile, la probele sportive susţinute în centrele zonale de selecţie, de către candidaţii la şcolile de formare iniţială a agenţilor şi subofiţerilor/maiştrilor militari din MAI, aproximativ 30% dintre concurenţi au fost declaraţi nepromovaţi”, au precizat sindicaliştii.

Se poate ajunge în situația în care numărul candiaților care vor ajunge, în 27 mai, în sălile de clasă, și vor fi triați, ulterior, la proba medicală, să fie sub cel al locurilor scoase la concurs, în condițiile în care sunt, doi candidați pe un loc.

Domnilor politicieni: opriţi degringolada salarizării şi a pensiilor militare de stat! Fără predictibilitate, pe termen lung, în cariera de militar sau de poliţist, şi cu o salarizare precară, legiferată superficial de către decidenţi, vom suferi cu toţii: cetăţeni, societate şi stat”, au mai transmis sindicaliştii.

Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs aproape 2.900 de locuri în instituțiile de formare a agenților de poliție și subofețerilor.

Spread the love

One thought on “Jale! SNPPC: 30% din candidații la școlile de poliție NU au trecut proba fizică

  1. Mai bagati la suta..e putin 30%. Oricum numai nepotismele intra. La sursa externa n ai nicio sansa. D.N.A, D.G.A lasati cascavalul si verificati penalii din functii inalte..la medical kretulescu..mi a spus doamna care a prins razboiul mondial ca nu vad glontul. Penal..penali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *