Kovesi solicită „nominalizarea urgentă” a mai multor candidaţi pentru schema de procurori europeni delegaţi din Bulgaria

Procurorul-şef european, Laura Codruţa Kövesi, solicită nominalizarea urgentă a mai multor candidaţi calificaţi pentru a completa schema de procurori europeni delegaţi din Bulgaria, al căror număr trebui să fie de 15, relatează Rador. Kövesi a desfăşurat o videoconferinţă cu ministrul interimar al justiţiei din Bulgaria, Krum Zarkov, informează Parchetul European şi Ministerul Justiţiei de la Sofia.

În cadrul discuţiei, procurorul-şef european a solicitat şi desemnarea urgentă a poliţiştilor specializaţi de investigaţie care să lucreze la cazurile Parchetului European din Bulgaria, precum şi crearea reală a unei structuri administrative independente în cadrul Oficiului Parchetului European de la Sofia, după cum este stabilit în legislaţia naţională.

Reprezentanța bulgară a Parchetului European se confruntă cu probleme serioase, iar plecarea în masă a procurorilor delegați, a grefierilor și a procurorilor asistenți ridică semne de întrebare cu privire la modul în care este gestionată instituția. Până acum doi din cei nouă procurori europeni delegați numiți au părăsit postul. Un al treilea este de așteptat să plece foarte curând, iar ulterior și mai mulți oameni, pe parcursul acestui an, notează publicația bulgară Mediapool, potrivit Rador.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *