Mai mulți elevi de licee, acuzați de DIICOT de trafic de droguri. Plățile se făceau în… bitcoin

Mai mulți elevi de la licee din județul Gorj au fost puși sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat mai multe percheziții. În urma acestora, patru tineri au fost reținuți pentru 24 de ore.

La data de 25 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au pus în aplicare 13 percheziții domiciliare în județul Gorj și municipiul Timișoara, județul Timiș, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În urma activității desfășurate, au fost conduse la sediul poliției în vederea audierii, 41 de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, o parte din acestea fiind elevi în cadrul unor unități de învățământ din județul Gorj. La data de 26 mai a.c., procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj au dispus măsura reținerii față de 4 tineri, din județul Gorj”, a transmis Poliția Gorj printr-un comunicat de presă.

Potrivit autorităților, drogurile erau achitate cu bitcoin. În urma perchezițiilor, polițiștii au confiscat 1,6 kg de canabis, 210 grame de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, „substanță solidă conglomerată, de culoare albă, sub formă solidă tip bulgări, șase cântare de precizie, 5 grindere, 11 telefoane mobile, 11 cartele sim, un memory-stick, o armă tip airsoft cu două încărcătoare și suma de 7.004 lei”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *