MAI: Poliţiştii şi jandarmii au aplicat AMENZI de aproape 2,8 milioane de lei, în doar 24 de ore

Poliţiştii şi jandarmii au constatat, în ultimele 24 de ore, 7.706 contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,8 milioane de lei, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 144 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 659 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 230.900 de lei.

În ultimele 24 de ore, structurile MAI au intervenit la 3.783 de evenimente, 2.396 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.387 circumscrise situaţiilor de urgenţă„, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 819 posibile infracţiuni, aproximativ 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri s-au dispus măsuri preventive pentru 51 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 30 de autori în 23 de dosare penale cu „autor necunoscut”, aflate în evidenţă. De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 20 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 136 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 134 de fapte penale. În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au reţinut 610 permise de conducere şi au retras 271 de certificate de înmatriculare.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.158) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 76 pentru stingerea de incendii şi 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane„, arată sursa citată.

La rândul lor, poliţiştii au salvat o persoană cu intenţii suicidale. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situaţii de urgenţă. Autorităţile române au emis, în ultimele 24 de ore, 479 de permise de şedere pentru cetăţeni ucraineni, potrivit MAI. Din data de 18 martie şi până în prezent au fost emise 82.779 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare.

„La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 21,3%”, precizează comunicatul MAI.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.388 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *