MApN a decis: A fost ELIMINAT examenul de admitere în instituțiile de învățământ postliceal militar

Ministerul Apărării simplifică recrutările în Armata Română pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Potrivit unor noi prevederi legale, în instituțiile de învățământ postliceal militar se va putea intra fără examen de admitere, informează B1 TV.

Fără examen de admitere – așa vor putea cei interesați să devină maiștri militari sau subofițeri să intre în instituțiile de învățământ postliceal militar. În schimb, media de admitere va fi calculată pe baza rezulatelor obținute la examenul de Bacalaureat. Ierarhizarea candidaților se va realiza în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și a opțiunilor acestora exprimate în cererea de înscriere.

Prevederile apar într-o dispoziție a ministrului apărării Angel Tîlvăr (PSD) și vin atât pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, cât și pe fondul deciziei NATO de creștere a cheltuielilor militare. Potrivit noului concept strategic al NATO, membrii alianței trebuie să-și extindă și să-și modernizeze forțele armate pe parcursul următorului deceniu.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *