Mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de Garda de Coastă în Portul Constanţa Sud, în containere din China şi Emiratele Arabe

Mărfuri în valoare de peste 3.600.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, au fost descoperite în Portul Constanţa Sud, în două containere din China şi Emiratele Arabe Unite. Bunuri erau destinate unor firme din Ucraina.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat că poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit, în ultimele 24 de ore, în Portul Constanţa Sud, în două containere, unul din China şi celălalt din Emiratele Arabe Unite, 1950 bucăţi kimono din bumbac (pantaloni şi bluze) şi peste 634.000 bucăţi brichete de buzunar, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Bunurile, în valoare totală de peste 3.600.000 lei aveau ca destinaţie societăţi de pe teritoriul Ucrainei.

„Poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Mărfurile au fost ridicate pentru continurea cercetărilor.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *