Mascații au descins la mai multe firme și bugetari: Licitații trucate pentru deszăpezire

Zece percheziţii au loc joi într-un dosar în care o societate comercială ar fi falsificat documente de participare la o licitaţie pentru a cîştiga un contract de deszăpezire pe mai multe loturi de drumuri naţionale şi autostrăzi. Prejudiciul este estimat ,a peste 30 de milioane de lei. „În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, efectuează 10 percheziţii, în judeţul Arad”, anunţă IGPR.

Activităţile se desfăşoară la sediile şi punctele de lucru a două societăţi comerciale, precum şi la sediul unei instituţii locale, în vederea ridicării de probe, pentru documentarea şi probarea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, tentativă la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Din cercetări, a reieşit că o societate comercială ar fi participat la o licitaţie organizată de o instituţie, unde ar fi depus mai multe înscrisuri false, în vederea câştigării unui contract de deszăpezire pentru mai multe loturi de drumuri naţionale şi autostrăzi, cauzând un prejudiciu de 30.247.825 de lei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *