Mascații și DGA au descins peste polițiști: Luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu

Șase poliţişti din Brașov sunt suspectaţi că au luat mită de la șoferi. 18 percheziții au loc miercuri la locuințele acestora. DGA Covasna, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, face miercuri 18 percheziții domiciliare la locuințele aparținând unor polițiști din IPJ Brașov, precum și la sediul unei subunități de poliție. Totodată, sunt puse în executare 13 mandate de aducere, scrie Mediafax.

Cercetările se fac într-un dosar penal privind săvârșirea, de către 6 polițiști din Brașov, a unor infracțiuni de corupție și asimilate, respectiv luare de mită, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere”, informează DGA.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *