Mașină spulberată de tren: Patru oameni au murit, între care și doi copii

Un accident feroviar grav a avut loc în comuna Orbeni din Bacău. Patru oameni au murit, între care și doi copii, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren. De urgență, la locul incidentului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ.

În urma impactului au rezultat patru victime, pentru care, din nefericire, s-a declarat decesul. Este vorba despre doi minori și doi adulți,” a anunțat ISU Bacău.

La ieşirea din halta de mişcare (Hm) Orbeni, trenul IR 1754 a lovit duminică, în jurul orei 15:21, un autoturism aflat pe trecerea la nivel cu calea ferată, dotată cu semnalizare automată (SAT), iar în urma impactului au rezultat patru victime, a transmis CFR S.A.

Trenul IR 1754, care circulă în relaţia Suceava – Bucureşti Nord, va staţiona la locul accidentului rutier până când organele abilitate finalizează toate procedurile necesare, care se impun în astfel de situaţii. Semnalizarea automată de la trecerea la nivel cu calea ferată funcţiona în condiţii normale, iar următorul tren care este programat să tranziteze zona respectivă este IR 1543, în jurul orei 17.00”, informează administratorul de infrastructură.

Circulaţia feroviară între Hm Odorhei şi Hm Sascut este închisă pe ambele fire, traficul urmând a fi reluat după finalizarea demersurilor organelor abilitate, a recizat CFR SA.

Mecanicul trenului implicat în accidentul din Bacău, în care 4 persoane au murit, a fost preluat pentru probe de sânge. Circulația feroviară s-a reluat. Trei trenuri de călători au fost oprite temporar în stații. Mecanicul trenului IR 1754, implicat în accidentul rutier, a fost preluat de organele abilitate pentru probe de sânge, potrivit informațiilor transmise de purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, potrivit Mediafax.

Motivul nu a fost precizat.

La ora 17.30 s-a reluat traficul feroviar între Hm. Orbeni și Hm Sascut, pe ambele fire de circulație.

Menționez faptul că, din cauza accidentului rutier de la trecerea la nivel, de la ieșirea din Halta Orbeni, următoarele trei trenuri de călători au fost oprite temporar în stațiile adiacente, până la redeschiderea liniei Orbeni – Sascut: IR 1754 ( Suceava – București Nord), retras în halta Orbeni, IR 1543 ( Brașov – Iași), în halta Sascut și R 5404 (Pașcani – Mărășești), în stația Fărăoani”, a informat Brânzan.

O mașină s-a rupt în două în urma accidentului între un tren și un autoturism, la trecerea la nivel cu calea ferată situată la ieșire din halta Orbeni, județul Bacău. În urma impactului, au rezultat patru victime, pentru care s-a declarat decesul. Este vorba despre doi minori și doi adulți.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *