Măsuri împotriva șoferilor agresivi: Amenzi de până la peste 700 de lei și permisul suspendat pe o perioadă de 30 de zile

Codul Rutier prevede acum sancțiuni mai aspre pentru cei care încalcă legislația, dar și alte noi sancțiuni introduse pentru șoferii care au un anumit tip de comportament în trafic.

Șoferii agresivi la volan vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 580 de lei și 725 de lei. Mai mult, ei vor avea și permisul suspendat pe o perioadă de 30 de zile, conform Adevărul. Șoferii „care se găsesc în categoria care se deplasează succesiv de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens” sunt vizați de aceste sancțiuni, scrie gândul.ro.

Și întoarcerea mașinii folosind frâna de mână sau pornirea de pe loc „cu patinarea excesivă, în gol, a roților motoare” se poate lăsă cu amendă, pentru că se încadrează în categoria conducerii agresive.
Codul Rutier prevede și amenzi pentru motocicliștii care vor merge pe o singură roată, dar și pentru șoferii care folosesc semnalele luminoase sau sonore pentru a-i avertiza pe ceilalți participanți la trafic că vor să îi depășească.

Nerespectarea distanței din față, spate și lateral față de celelalte vehicule și frânarea bruscă, fără vreun motiv întemeiat, vor fi sancționate.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *