Metoda Accidentul încă funcționează: Trei escroci, sprijiniți din penitenciar de alții, înșelau persoane vârstnice

Trei bărbați care induceau în eroare persoane vârstnice prin metoda „Accidentul” au fost reținuți de polițiștii din București, care au stabilit și faptul că cei trei erau sprijiniți de persoane din penitenciar.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict a doi bărbați și au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, pentru destructurarea unui grup specializat în înșelăciuni prin metoda accidentul. Astfel, polițiștii au prins în flagrant doi bărbați, în județul Vrancea, la scurt timp după ce ar fi primit 11.000 de lei de la o femeie, în vârstă de 79 ani, din județul Buzău, după ce, în prealabil, aceasta fusese indusă în eroare, cu privire la faptul că fiul ei a suferit un accident, iar pentru intervenția medicală trebuia să achite 50.000 de lei.

Concomitent, cu sprijinul IPJ Constanța, au fost puse în aplicare 2 mandate de perchezitie domiciliară la două locații, din județul Constanța, fiind depistat un al treilea bărbat, precum și bunuri cu valoare probatorie și obiecte vestimentare purtate la comiterea faptelor. Cu privire la aceștia s-a stabilit faptul că sunt bănuiți de comiterea a două alte infracțiuni de înșelăciune, în București, la data de 1 februarie 2023, de unde ar fi fost sustrași aproximativ 30.000 de lei și în județul Constanța, la data de 11 februarie 2023, de unde ar fi fost sustrași 11.000 de lei, prin același mod de operare. De asemenea, din cercetări s-a stabilit faptul că bărbații ar fi fost sprijiniți de alte două persoane încarcerate într-un penitenciar”, arată Poliția Capitalei, într-un comunicat transmis joi.

Totodată, fiind extinse cercetările privind activitatea infracțională a grupului, polițiștii Secției 14, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Poliției Capitalei și al IPJ Constanța au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în județul Constanța, fiind depistată o femeie bănuită în cauză și identificate mai multe mijloace de probă. Persoanele depistate au fost conduse la sediul secției, trei dintre ele fiind reținute pentru 24 de ore, ulterior fiind arestate preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *