Modernizare la foc automat: Sute de BMW-uri ajung în dotarea Poliției Române în acest an

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a primit primele 100 de BMW-uri de la Automobile Bavaria, în conformitate cu contractul încheiat între cele două părți. Așa cum v-am informat deja, această livrare către IGPR s-a făcut până la finalul lunii aprilie 2023. Recent, Poliția Română a semnat un contract pentru încă 200 de autospeciale BMW. Conform surselor Bugetul.ro, autoturismele urmează să ajungă în dotarea instituției până la finalul acestui an.

„A fost semnat contractul pentru încă 200 de autoturisme. Nu le-am primit încă, urmează să le primim anul acesta”, au dezvăluit sursele Bugetul.ro.

Valoarea noului contract subsecvent este de 32.668.682 de lei, conform datelor existente în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Achiziția de BMW-uri de către Poliția Română este parte a proiectului „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” și se face prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM. Cantitatea maximă ce poate fi livrată conform acordului-cadru este de 600 de autoturisme complete.

Primele 100 de BMW-uri au fost distribuite „atât în București, la Brigada Rutieră din cadrul Direcției Generale a Municipiului București, cât și în teritoriu, la toate unitățile de poliție rutieră din cadrul inspectoratelor de poliție județene, precum și la Brigada Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, a transmis, la solicitarea Bugetul.ro, IGPR.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *