Noua „provocare” de pe TikTok: Adolescenți sună la 112 și anunță incidente false, pentru a primi bani de la utilizatori ai rețelei sociale

Tineri care fac farse şi sună la numărul de urgenţă 112, pentru a primi bani de la alţi utilizatori ai platformelor sociale – acesta este un nou trend apărut pe TikTok. Mai mult, tiktokerii cer bani inclusiv pentru plata amenzilor pe care le-ar putea primi pentru apeluri false la numărul de urgenţă.

Este şi cazul unui tânăr care a sunat la numărul 112, să ceară un echipaj de urgenţă, spunând că în scara blocului său este un bărbat beat care se masturbează. Când operatorul de la 112 i-a cerut numele, s-au auzit hohote de râs în telefon. În timp ce apelurile reale la 112 sunt esențiale pentru intervenții rapide și salvarea de vieți, unii adolescenţi ocupă linia cu glume și farse, punând în pericol răspunsul la situații de urgență reale.

Persoanele care sună la numărul de urgenţă 112 pentru a face farse riscă amenzi între 2.000 şi 4.000 de lei. De asemenea, se pot alege și cu până la 400 de ore de muncă în folosul comunității.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *