Nu ne vor în Schengen dar își construiesc flota militară la Mangalia și Galați: A opta navă construită în România va intra în dotarea Forţele Navale Olandeze – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=pX1v6fX5VgA

Șantierul Naval Galați, deținut de firma olandeză Damen, a lansat la apă nava de suport logistic – Combat Support Ship (CSS) – Den Helder care aparține Marinei olandeze și își ia numele de la portul ei de bază. Potrivit unui comuicat oficial al companiei citat de Defense Romania, construcția a finalizat o etapă semnificativă a procesului, urmând să fie asamblate ultimele părți ale navei iar la la Șantierul Naval Galați vor avea loc testele finale. La Galați au fost puse pe linia de plutire, până astăzi, opt nave pentru Forţele Navale Olandeze.

Nava va fi predată Marinei Olandeze în 2024, urmând ca în 2025 să intre în serviciul Marinei Țărilor de Jos, potrivit surselor citate.

Compania olandeză Damen are în portofoliu construcția a 30 nave militare construite la Galați, pentru 13 forțe navale. HNLMS Den Helder va fi o navă de suport logistic și va fi cea de-a doua cea mai mare navă militară pe care Șantierul Naval de la Galați o va realiza din întreaga sa activitate, prima fiind tot o navă olandeză și tot de suport logistic – HNLMS Karel Doorman.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *