O femeie a născut pe trotuar pentru că n-ar fi fost primită în Spitalul Urziceni. Rafila cere demisii, Poliția a deschis dosar penal 

Imagini cu adevărat terifiante circulă pe rețelele de socializare. O femeie din Urziceni ar fi ajuns la spital cu contracții puternice, dar se pare că aceasta nu a fost primită în Spitalul de la Urziceni. În imagini se vede cum femeia a ajuns să nască pe o pătură, pe trotuarul din fața spitalului. Femeia este asistată de angajații de pe ambulanță, probabil tot ei fiind și cei care au adus-o la spital.

Nu se cunosc motivele pentru care femeia nu a fost primită în spitalul de la Urziceni.

Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 6.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni a asistat la naștere o tânără de 24 ani, mama celei de a treia fetițe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism și implicare! PS. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivandu-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia așa.”, scrie Marian, pe pagina personală de Facebook.

Ulterior, femeia și copilul nou născut au fost urcați în ambulanță. Femeia a născut o fetiță perfect sănătoasă.

Alexandru Rafila cere demisii după cazul tinerei care a născut pe trotuar, la Spitalul din Urziceni

Alexandru Rafila a vorbit despre un principiu care nu poate fi modificat indiferent de câte sancțiuni se vor da în acest caz: „E vorba de principiul care ar trebui să guverneze tot personalul medical: cel al umanității, al empatiei, al responsabilității. În fața unui om care are nevoie de ajutor – pentru că nu discutăm despre calificarea profesională a celui care este de gardă, discutăm despre un personaj medical care trebuie să fie cu grijă pentru pacienți, să vadă ce probleme are pacientul, să încerce să îl ajute, nicidecum să îl îndrume spre ieșirea din spital ca să îl preia ambulanța. E un lucru foarte serios, foarte grav”.

Dincolo de sancțiuni, Rafila spune că a făcut o teleconferință cu direcțiile de sănătate publică ca să le reamintească procedurile și responsabilitățile tuturor unităților sanitare.

Potrivit ministrului, direcțiile de sănătate publică trebuie să găsească cele mai bune căi astfel încât spitalele să fie monitorizate, din toate punctele de vedere.

„Eu cred că o demisie de onoare sau o demitere a managerului Spitalului din Urziceni de către primarul din Urziceni, ca urmare a acestui eveniment scandalos, eu cred că este și morală și potrivită și vine și ca răspuns la o așteptare a populației”, a adăugat Rafila.

O tânără a născut pe trotuar, în fața Spitalului Municipal Urziceni, județul Ialomiţa, după ce nu a fost primită la Urgenţe pentru că nu mai erau locuri, potrivit martorilor. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, luni, după cazul gravidei care a născut pe trotuar, că spitalele, indiferent de ce autoritate țin, vor fi obligate să raporteze de două ori pe zi evenimentele din unitățile medicale.

„Am aflat indirect de acest lucru. A existat o anumită întârziere. Reintroducem pentru toate spitalele, raportarea de două ori pe zi a evenimentelor. Acest lucru trebuie să facă și spitalele. Trebuie să ne informeze în timp real ce se întâmplă. Colegii trebuie să reacționeze într-un timp scurt. Nu trebuie să subestimăm alte probleme ce pot apărea. Dumneavoastră credeți că pacientul știe că spitalul este de la MS, Consiliul Județean sau primărie. Este o chestiune de bun simț, care ține de activitate, de pacienți. Cea mai bună măsură coercitivă este schimbarea mentalității, că dacă nu scrie într-un act normativ, eu nu am nici o responsabilitate”, a spus Alexandru Rafila.

Spitalul care a lăsat o gravidă să nască în stradă nu are medic ginecolog după ora 16

Inspecția sanitară de stat a făcut rapid un control la Spitalul din Urziceni. Specialiștii au aflat că după ora 16 nu există niciun medic ginecolog care să se ocupe de nașteri, după ora 16. Mai mult, gravida ar fi mers la spital singură, fără să solicite o ambulanță care să alerteze în prealabil personalul medical de necesitatea ca un medic specialist să fie la fața locului.

În urma a ceea ce am văzut pe Facebook doi colegi au efectuat un control la Spitalul Urziceni. S-a constatat că acolo există o secție cu 25 de paturi de neonatologie, nu există medic specialist după ora 16. Pacienta s-a prezentat la spital cu mașina personală, s-a prezentat la Urgențe și a fost văzută de o doamnă asistent. Ea trebuia să ceară consultație din parteau unui medic, însă asta nu s-a întâmplat. Asistenta

Colegii mei au sancționat managerul spitalului cu 4.000 de lei pe persoană fizică. Aveam sancțiune mai mare de 300.000 de lei dar banii s-ar lua din banii spitalului. Și doamna asistent a fost sancționată cu 4.000 de lei și medicul de gardă pentru că nu și-a îndeplinit atribuțiile. Și directorul medical avea aceleași atribuții ca și directorul general, însă între timp a intrat în concediu medical, a spus șefa Inspecției Sanitare de stat.

Poliția din Ialomița a deschis dosar penal

Poliţiştii din Ialomiţa au deschis dosar de cercetare penală pentru abuz în serviciu, în cazul femeii care a născut în faţa Spitalului Urziceni. ”La data de 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu, în urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o femeie care naşte în curtea unei unităţi medicale. Faptele privesc săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către personalul medical”, a transmis, luni, IPJ Ialomiţa, scrie News.ro.

Sursa citată a precizat că o femeie, de 24 de ani, din localitatea Bărbuleşti, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Urziceni, în travaliu, la scurt timp aceasta născând în curtea unităţii medicale.

S-a constituit echipa de cercetare la nivelul subunităţii, fiind efectuate verificări în legătură cu aspectele semnalate”, a mai transmis Poliţia. Imagini cu o femeie care naşte pe trotuar, în faţa Spitalului Urziceni, au fost publicate, luni, pe Facebook. Femeia nu ar fi fost primită în unitatea medicală din lipsă de locuri

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, luni, că Inspecţia Sanitară de Stat verifică situaţia şi încearcă să reconstituie întreaga situaţie. Ministrul a precizat că va face publice măsurile dispuse, iar între timp a cerut demisia managerului unităţii medicale.

Managerul spitalului din Urziceni dă vina pe rudele femeii care a născut pe trotuar

Daniela Elena Ianus, managerul Spitalului Urziceni, susține că angajații spitalului au procedat corect în cazul femeii care a ajuns să nască pe trotuar, în fața unității sanitare. Aceasta dă vina pe rudele femeii, care nu ar fi așteptat.

„Au spus că are dureri. Asistenta de la CPU i-a înregistrat și apoi a sunat la salvare, pentru că ei nu au linie de gardă pentru ginecologie. Rudele nu au dorit să aștepte ambulanța și au plecat plecat. La poarta spitalului, gravida a început să nască. A venit ambulanța, iar membrii echipajului, în loc să o pună pe targă și să o ducă înapoi în spital, au moșit-o pe trotuar. După ce a ieșit bebelușul, i-au urcat în salvare și i-au dus la Spitalul de Urgență Județean din Slobozia”, a afirmat managerul spitalului, pentru Pro TV.

„Eu consider că ceea ce am făcut de 6 ani și jumătate în acest spital s-a făcut bine. Nu pot să vă spun de ce s-a întâmplat la Urziceni. Noi am procedat exact, singura chestie e că asistenta trebuia să… Avem două echipe de control, urmează o anchetă”, a spus managerul Spitalului Urziceni – Daniela Ianuș, la Realitatea PLUS.

Întrebată de ce este suspendată activitatea la Secția Pediatrie până pe 15 august, directorul a răspuns: „Este suspendată pentru că 5 din cele 7 asistente ale secției sunt în concediu medical. Fac și eu o sesizare la Casa de Sănătate să verifice dacă aceste concedii medicale sunt reale sau nu. Avem trei linii de gardă: chirurgie, medicină internă și pediatrie. Avem medici devotați, care își fac meseria și care își depășesc competențele”, a mai spus aceasta.

Întrebată dacă acei medici și-au făcut meseria și și-au depășit competențele seara trecută, aceasta a răspuns: „Da. Nu sunt descumpănită, vom face anchetă și vom vedea ce se va întâmpla. Nu am apucat să fac o anchetă internă. Nu încercați să mă intimidați.”

Posturile au fost blocate prin ordonanță de guvern, avem deficit de medici”, a mai spus managerul.

Al doilea caz șocant la Urziceni, după ce gravida a fost lăsată să nască pe trotuar: Bărbat mort după ce a fost tratat în unitatea medicală

Un al doilea caz Șocant a avut loc la Spitalul Urziceni, după ce l în care o gravidă nu a fost primită în unitatea medicală și a fost lăsată să nască pe trotuar.

La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 05.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat, de 32 de ani, din localitatea Fierbinții de Jos, ar fi decedat în locuința sa.

Bărbatul a murit acasă după ce a fost tratat la Urziceni

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă de polițisti, precum și un echipaj al ambulanței care a constatat decesul bărbatului, ce a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ialomița, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

Din verificările efectuate a reieșit că, pacientul s-ar fi prezentat în cursul nopții trecute, la o unitate medicală, din municipiul Urziceni, unde a primit îngrijri medicale, ulterior, revenind la domiciliu, unde a decedat.

În continuare, se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *