Obiecte de artă, descoperite la Vama Albiţa într-un autocar care intenţiona să iasă din ţară. Ar putea fi parte din patrimoniul naţional

Mai multe obiecte de artă, despre care există suspiciunea că fac parte din patrimoniul naţional, erau pe cale să fie scoase din țară. Vameșii din Albița le-a descoperit într-un autocar în urma controlului la frontieră.

Echipa comună de control formată din inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Albiţa – Direcţia Regională Vamală Iaşi şi poliţişti de frontieră, în urma unui control vamal amănunţit efectuat asupra unui autocar aflat pe sensul de ieşire din ţară, au descoperit 7 tablouri, o oglindă veche şi o tavă pentru servit, bunuri ascunse în vederea sustragerii de la vămuire”, a transmis, luni, Autoritatea Vamară Română.

Sursa citată a precizat că, întrucât există suspiciuni că bunurile ar putea face parte din patrimoniul cultural naţional, acestea au fost reţinute pentru a fi expertizate de instituţiile abilitate privind protejarea patrimoniului cultural naţional.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *