Ofițer SRI, CONDAMNAT: L-a înșelat pe un patron de service auto că îl caută… spionii germani

Un ofițer al Serviciului Român de Informații a fost condamnat pentru că a înșelat un antreprenor căruia i-a spus că serviciile germane se aflau pe urmele lui. I-a cerut apoi bani să îl „ajute”. Totul ar fi început la sfârșitul lunii iulie a acestui an când ofițerul SRI ar fi conceput un plan bine pus la punct pentru a-l păcăli pe acest om de afaceri care deținea un service auto în Constanța. El se ocupa cu importarea mașinilor din Germania, cumpărate de turci.

Ofițerul SRI i-ar fi spus bărbatului care deținea service-ul că el lucrează pentru strângerea unor date care urmează să fie puse la dispoziția Serviciului de Informații din Germania, deoarece îl bănuiau pe acest proprietar al service-ului că este făptaș al unor infracțiuni. Așadar, ofițerul i-ar fi spus omului de afaceri că îl poate ajuta. Acesta i-ar fi cerut suma de 2500 de euro. Pentru că ar fi devenit prea insistent, proprietarul service-ului auto a apelat la Direcția Generală Anticorupție și astfel procurorii Direcției Naționale Anticorupție, dar și ofițerii de la DGA au organizat un flagrant în care l-au prins pe ofițerul SRI în momentul în care ar fi luat banii de la proprietarul service-ului auto.

După ce ar fi luat această sumă de bani, respectiv 2500 de euro, ar fi mers la un magazin pe care l-a deținut de mama lui, ar fi pus acolo plicul cu bani și ar fi fugit. Acesta plănuise, de fapt, cu fratele său să vină la locația respectivă să recupereze plicul cu bani pe care urma să îi arunce într-un coș de gunoi. După ce a fost prins, ofițerul SRI le-a mărturisit anchetatorilor locația unde se aflau banii, iar anchetatorii au descoperit, într-adevăr, plicul cu banii în coșul de gunoi.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *