Pacienți preluați de pompieri din localități înzăpezite, autoturisme blocate în nămeți pe mai multe drumuri din Neamț

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au intervenit, în ultimele 24 ore, la mai multe misiuni de transport al unor pacienţi de la domiciliu către ambulanţe, după ce autospecialele Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu au reuşit să ajungă la solicitări din cauza drumurilor înzăpezite.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a precizat că pompierii au preluat un bărbat în vârstă de 88 ani, din localitatea Stăniţa, care ulterior a fost transportat la Spitalul municipal Roman. Un caz similar a avut loc în localitatea Moreni de unde un pacient în vârstă de 69 ani a fost preluat de autoşenilata ISU Neamţ, în vederea transportului la spital. Totodată, pompierii au intervenit pentru deblocarea mai multor maşini înzăpezite. Un caz aparte s-a petrecut la Piatra-Neamţ, unde un autoturism a rămas suspendat pe un pod, potrivit digi24.

Ajunşi la locul solicitării, pompierii au găsit un autoturism suspendat pe un pod metalic peste râul Cuejdi. Pompierii au acţionat pentru repunerea autoturismului pe roţi pentru a-şi continua deplasarea. Misiunea a fost una dificilă, deoarece în interiorul autoturismului se afla conducătorul auto”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare au fost suspendate în localităţile Secuieni, Făurei, Bârgăoani, Valea Ursului, Dochia, Bâra, Moldoveni, Războieni, Petricani, Boghicea, Doljeşti, Dragomireşti, Mărgineni şi Văleni. Prefectul Vasile-Adrian Niţă a declarat că se circulă pe toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţul Neamţ, însă în condiţii de iarnă.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *