Paradă specială de 1 Decembrie. Avioanele forțelor aliate prezente în România vor survola cerul de Ziua Națională

Peste 1.500 de militari vor defila pe sub Arcul de Triumf de 1 Decembrie. Pentru prima dată, în acest an, vor participa la eveniment și două blocuri de defilare formate din militari din Grupul de Luptă NATO de la Cincu și celebrii luptări din Divizia 101 Aeropurtată dislocați la Mihail Kogălniceanu. Totodată, de 1 Decembrie vor fi angrenate și avioanele forțelor aliate prezente în România. Aparatele militare de zbor vor survola Piața Arcului de Triumf în trei reprize.

„Fie vremea cât de rea, săptămâna aceasta ne pregătim să dăm onorul în Piața Arcului de Triumf în ziua dedicată tuturor românilor!Vă așteptăm să sărbătorim împreună Ziuă Națională a României!”, a transmis Ministerul  Apărării Naționale.

La începutul ceremoniei se va intona Imnul Naţional al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către preşedintele României, Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, şi de păstrarea unui moment de reculegere.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *