Parchetul European: Caz de contrabandă profesionistă cu mașini de lux. Cum au fost ÎNȘELATE autoritățile vamale

Un nou dosar instrumentat de Parchetul European scoate la iveală un caz de fraudă transfrontalieră cu un prejudiciu de aproape 15 milioane de euro. Potrivit rezultatelor investigațiilor efectuate de Parchetul European (EPPO) din Hamburg și de Biroul de Investigații Vamale din Hanovra, patru persoane sunt suspectate că au format un grup infracțional pentru a face contrabandă cu autovehicule de mare preț și a le declara autorităților vamale la o valoare fals redusă.

Între 2018 și septembrie 2021, un grup infracțional care operează la nivel internațional în Germania, Estonia și Țările de Jos a importat în UE peste 40 de autovehicule cu o valoare totală de aproximativ 14,8 milioane de euro din țări din afara UE (în special din Rusia și din Asia), prin Lituania și Țările de Jos, fără a plăti taxe de import (taxe vamale și taxe de import).

Grupul a înșelat autoritățile vamale competente din Lituania și din Țările de Jos cu privire la valoarea reală reală a vehiculelor importate, declarând daune cauzate de apă sau de inundații, sau defecte tehnice. Inspecțiile ulterioare ale acestor vehicule au arătat că acestea nu prezentau niciun fel de defecte sau daune.

Vehiculele au fost vândute ulterior de către inculpați cu profit, prin intermediul reprezentanțelor lor auto. Potrivit procurorilor, înșelarea autorităților vamale cu privire la valoarea redusă a bunurilor importate a fost realizată în Țările de Jos și în Lituania prin intermediul unor intermediari, care au creat valoarea falsă a autovehiculelor importate cu scopul de a obține o vămuire cât mai redusă. Prin urmare, documentele de import și vamale au fost întocmite în așa fel încât autoritățile vamale au fost păcălite să creadă că valoarea redusă a vehiculelor a fost redusă.

EPPO a confiscat mai multe autoturisme de lux de contrabandă în valoare totală de aproape un milion de euro și, pe baza probelor disponibile, 32 de cazuri vor fi trimise în judecată.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *