Percheziții DGA la Poliția Locală Sector 1

Direcția Generală Anticorupție (DGA) din MAI a făcut percheziții, marți dimineață, la sediul Poliției Locale din Sectorul 1 al Capitalei. Ar fi vorba despre un dosar al procurorilor DNA, în care vizat ar fi unul dintre șefii instituției.

Verificările se efectuează în acest moment, ofițerii DGA adunând probe pentru probarea infracțiunilor în acest dosar.

Nu este pentru prima oră când anchetatorii descins la Poliția Locală Sector 1. În urmă cu câteva zile, un dosar a fost deschis în urma unei plângeri penale făcute acum câteva luni de către primarul Clotilde Armand, care avea suspiciuni că polițiști locali săvârşeau acte de corupţie.

Mai ştiţi proiectul european prin care am implementat măsuri anticorupţie în Primărie şi pentru care am fost trimisă în judecată în urma unei plângeri PSD? Astăzi îşi arată primele rezultate concrete. În acest moment sunt percheziţii ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie la sediul Poliţiei Locale Sector 1 din Calea Griviţei nr. 208-210. Sunt vizaţi peste 12 poliţişti locali de la Serviciul Ordine Publică şi de la Biroul Circulaţie Rutieră. Dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri penale pe care am făcut-o în urmă cu mai multe luni, aveam suspiciuni de corupţie şi şpagă în cazul unor poliţişti locali care au fost angajaţi în timpul administraţiilor PSD şi PNL. Am dat atunci dispoziţii actualei conduceri a Poliţiei Locale Sector 1 să ofere tot suportul ofiţerilor DGA, documente şi informaţii, pentru a obţine probele necesare şi a eradica rapid această problemă”, susţinea Clotilde Armand.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în colaborare cu Serviciul Anchete din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au pus în executare 18 mandate de aducere într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influentă şi abuz în serviciu. S-a reţinut că în perioada mai 2023 – februarie 2024, poliţişti locali din cadru Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti au pretins şi primit, cu titlu de mită, de la mai mulţi conducători auto sume de bani ori alte foloase pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu. De asemenea, aceştia au intervenit pe lângă alţi colegi din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti în scopul de a nu sancţiona anumiţi conducători auto ori pentru a anula sancţiunile pe care conducătorii auto le-am primit ca urmarea a unor abateri săvârşite la regimul rutier”, transmitea la vremea respectivă anchetatorii.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *